Kraków, ul.Skarżyńskiego 1
Otwarty codziennie:
pon - sob: 16:00 - 01:00*
nd: 16:00- 24:00*
* harmonogram nie obowiązuje podczas imprez

50/60 zł

Bitamina - SOLD OUT
06 / 10 / 2018 — 20:00

Bitamina - SOLD OUT

otwarcie bram: 20:00 start koncertu: 21:00

BITAMINA
BITY, SAMPLE I SŁOWA SKLEJONE EMOCJAMI


Bitamina powstała z przyjaźni i miłości do muzyki. Słychać to w tekstach i w produkcji bitów. Wrażliwość z jaką do nas trafia jest zaskakująca, a wyśpiewane emocje odczuwamy bardzo osobiście.

Rok 2005, obóz aktorski Machulskich. To tutaj krzyżują się drogi Amara i Mateusza, założycieli Bitaminy. Niedługo potem dołącza do nich Piotr. Niezwykle uzdolnieni i aktywni artystycznie na różnych polach przypadają sobie do gustu. Nie przeszkadza im to, że Mateusz na co dzień mieszka w Niemczech, gdzie spełnia się jako aktor i reżyser, a Amar z Piotrem wiele czasu poświęcają produkcji ekologicznego sera i warzyw. Tworzą kolektyw, którego działalność nieprzerwanie trwa do dziś.

Nie patrząc na mody i trendy, pracują nad swoją muzyką. Mimo, iż zupełnie nie zabiegają o promocję i zaistnienie w social mediach, wokół tej trójki tworzy się rzesza bardzo oddanych fanów. Doceniają oni wrażliwość i szczerość, które nie pozwalają pozostać obojętnym.

Ich pierwszym albumem są „Listy Janusza”, utrzymane w stylistyce eksperymentalnego hip-hopu, ocierające się o jazz, pełne gier słownych autorstwa Piotra Sibińskiego. W 2014 ukazuje się cyfrowo album „Plac Zabaw”. Wywołuje on spore zamieszanie i zainteresowanie wielu dziennikarzy muzycznych i osób ze środowiska. Pozytywne reakcje są motywacją do pracy nad kolejnymi produkcjami. Powstaje instrumentalny album „C” gdzie artyści pokazują swój kunszt w tworzeniu ciekawych i połamanych bitów, zaskakują samplami i jazzowym klimatem. Kolejna produkcja to „Kawalerka”, kontynuacja „Placu Zabaw”. Jest to album bardziej piosenkowy, opowiadający o potknięciach i pierwszych krokach stawianych samemu, krok poza dziecinne podwórko.

Dyskografia:
Listy Janusza (DIGI/CD 2013) (self release/Bandcamp)
Plac Zabaw (DIGI 2014) (self release/Bandcamp)
Plac Zabaw (CD/LP 2016) (Astigmatic Records)
C (DIGI/CD 2016) (Kalejdoskop Records)
Kawalerka (DIGI/CD/LP 2017) (Kalejdoskop Records)

Linki:
bitamina.bandcamp.com
facebook.com/TheBitaminaC
www.youtube.com/user/TheBitaminaC/videos
kalejdoskoprecords.com

Informacje o biletach

Bilety: 50 zł – przedsprzedaż, 60 zł – w dniu koncertu.

Bilety dostępne w zakładce "Kup bilet".

6

października

20:00

50/60 zł

Kup bilet