Kraków, ul.Skarżyńskiego 1
Godziny otwarcia:
pon - sob: 16:00 - 00:00*
* harmonogram nie obowiązuje podczas imprez
Bitamina na bis
09 / 11 / 2018 — 20:00

Bitamina na bis

otwarcie bram: 20:00 start koncertu: 21:00

Klub Kwadrat prezentuje drugi koncert BITAMINA


BITY, SAMPLE I SŁOWA SKLEJONE EMOCJAMI


Bitamina powstała z przyjaźni i miłości do muzyki. Słychać to w tekstach i w produkcji bitów. Wrażliwość z jaką do nas trafia jest zaskakująca, a wyśpiewane emocje odczuwamy bardzo osobiście.
Rok 2005, obóz aktorski Machulskich. To tutaj krzyżują się drogi Amara i Mateusza, założycieli Bitaminy. Niedługo potem dołącza do nich Piotr. Niezwykle uzdolnieni i aktywni artystycznie na różnych polach przypadają sobie do gustu. Nie przeszkadza im to, że Mateusz na co dzień mieszka w Niemczech, gdzie spełnia się jako aktor i reżyser, a Amar z Piotrem wiele czasu poświęcają produkcji ekologicznego sera i warzyw. Tworzą kolektyw, którego działalność nieprzerwanie trwa do dziś.


Nie patrząc na mody i trendy, pracują nad swoją muzyką. Mimo, iż zupełnie nie zabiegają o promocję i zaistnienie w social mediach, wokół tej trójki tworzy się rzesza bardzo oddanych fanów. Doceniają oni wrażliwość i szczerość, które nie pozwalają pozostać obojętnym.


Ich pierwszym albumem są „Listy Janusza”, utrzymane w stylistyce eksperymentalnego hip-hopu, ocierające się o jazz, pełne gier słownych autorstwa Piotra Sibińskiego. W 2014 ukazuje się cyfrowo album „Plac Zabaw”. Wywołuje on spore zamieszanie i zainteresowanie wielu dziennikarzy muzycznych i osób ze środowiska. Pozytywne reakcje są motywacją do pracy nad kolejnymi produkcjami. Powstaje instrumentalny album „C” gdzie artyści pokazują swój kunszt w tworzeniu ciekawych i połamanych bitów, zaskakują samplami i jazzowym klimatem. Kolejna produkcja to „Kawalerka”, kontynuacja „Placu Zabaw”. Jest to album bardziej piosenkowy, opowiadający o potknięciach i pierwszych krokach stawianych samemu, krok poza dziecinne podwórko.


Dyskografia:



  • Listy Janusza (DIGI/CD 2013) (self release/Bandcamp)

  • Plac Zabaw (DIGI 2014) (self release/Bandcamp)

  • Plac Zabaw (CD/LP 2016) (Astigmatic Records)

  • C (DIGI/CD 2016) (Kalejdoskop Records)

  • Kawalerka (DIGI/CD/LP 2017) (Kalejdoskop Records)


Linki:



  • bitamina.bandcamp.com

  • facebook.com/TheBitaminaC

  • www.youtube.com/user/TheBitaminaC/videos

  • kalejdoskoprecords.com

Informacje o biletach

Bilety w cenie 50 zł